En ”vanlig” hemsida

Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin

Område: digital webbyrå göteborg webbdesign göteborg demohemsida webbdesign mallar
En ”vanlig” hemsida är ett begrepp som används generellt, men vad menas med en ”vanlig” hemsida? Vad är en ”vanlig” hemsida? Och vad innebär det?
Om du är småföretagare och behöver en ny hemsida eller uppdatera din gamla, så ställer du dig genast frågan hur stor eller omfattande ska min hemsida vara? Vad är det jag ska presentera och hur? Hur vill jag att kunden som ska gå in på min hemsida ska uppfatta det jag presenterar och varför ska de välja, just de tjänster jag har att erbjuda?
En ”vanlig” hemsida för oss på Interwebsite.se innebär en sida gjord i WordPress med en demohemsida ”mall” som utgångspunkt. Vi använder oss av webbdesign mallar från Astras tema som sedan redigeras med verktyget Elementor PRO. Vi har licens på 250-300 olika mallar som vi kan använda oss av. I denna ”mall” går vi sedan in och lägger upp bilder, rubriker och texter anpassat efter den verksamhet du har. Viktigt att tänka på är dock att demohemsidorna ”mallarna” har en färdig struktur med en konsekvent design, som gör hela hemsidan attraktiv för läsaren. Om man går in och ändrar för mycket i denna struktur, så kan det få konsekvenser på hela designen och hemsidan kanske inte längre får den konsekventa design som den hade från början. Detta kan gälla för bilder som kanske har en annan upplösning och storlek det kan också handla om texter som blir för korta eller för långa så att den inte passar in i den konsekventa designen i ”mallen” eller rubriker som inte passar in. Det kan även handla om att man vill ändra färger som är långt ifrån den ursprungliga färgen vilket gör att designen inte blir attraktiv för ögat.
En ”vanlig” hemsida för oss på Interwebsite.se innehåller också mellan 3-6 undersidor och för denna typ av hemsida gäller alltid fast pris på 5000 kr exkl. moms. Om man har behov av en annan typ av hemsida, med mer specialanpassad design och fler undersidor eller en webbshop eller ett forum gäller ett annat pris enligt överenskommelse.

Vilka krav behöver du ställa på en ”vanlig” hemsida?

Den ska vara användarvänlig:


För kunden som ska gå in på din sida, det vill säga den ska vara enkel att använda för gemene man. Man ska kunna gå in på den utan några särskilda datorkunskaper. Det ska vara enkla menyer där man lätt hittar den information som man söker. Den ska också ha responsiv design det vill säga utseendet anpassas efter vilken skärmstorlek man använder. Om det finns ett formulär på hemsidan så är det viktigt att det är tydligt och lätt att använda. Formuläret är ju ett sätt för användaren att interagera med hemsidan och då är det viktigt att det fungerar på ett enkelt sätt.

Den ska vara attraktiv:Det vill säga den ska vara visuellt tilltalande på ett positivt sätt med bilder och text som har en tydlig struktur, en konsekvent design och ett välorganiserat innehåll. Med rubriker som är tilltalande och beskrivande samt gärna underrubriker som ytterligare förtydligar innehållet.
Hemsidan behöver också ha en luftig design som tilltalar ögat och att texterna inte blir för långa. Dessutom är det viktigt att ha en hög färgkontrast mellan text och bakgrund, hög färgkontrast gör sidan lättläst
Vårt webbdesign företag Göteborg Interwebsite.se står för att det ska vara överkomligt kostnadsmässigt sett, det ska vara enkelt, flexibelt och inte minst attraktivt för kunden, som går in på din hemsida.

Kontakta oss

Få ett kostnadsfritt förslag. Vi är säkra på att ni kommer att bli nöjda!