Sökmotoroptimering (SEO)

Digital marknadsföring

Vad krävs för en lyckad SEO?

Det handlar om att se över hemsidan och optimera den efter användare och sökmotorer. Det handlar också om att få innehållet på din hemsida, att tala samma språk som sökmotorerna använder för att få ökad trafik till hemsidan, att välja ut bra sökord eller sökfraser med god potential. Hemsidan behöver också ladda fort för en lyckad sökmotoroptimering samt ha optimerade och komprimerade bilder. En annan del är att arbeta för att få bra länkar och uppmana besökare att dela hemsidan och dess länkar. De fyra grundläggande delarna i en lyckad sökmotoroptimering är att se över webbplatsens struktur och innehåll, att den är användarvänlig och lätt att navigera i, hastigheten har också givetvis betydelse samt extern länkkraft och omnämnanden.
Sist men inte minst handlar det om att ständigt uppdatera hemsidan med nytt innehåll och ha koll på vilka positioner som hemsidan har på Google och andra sökmotorer, hur trafiken ser ut och vad som behöver göras bättre. Sökmotoroptimering är bland de mest kostnadseffektiva och långsiktiga marknadsföringsstrategierna som finns.

Vad är SEO?

Sökmotoroptimering är viktigt för att du ska kunna nå ut med din hemsida på nätet. Vi på interwebsite.se får dig att synas där potentiella kunder söker efter dina tjänster eller produkter. Det innebär att din hemsida optimeras för att nå bättre positioner i sökmotorers resultatsida. SEO är en kombination av teknisk optimering men även att utveckla värdefullt innehåll som dels möter besökarens avsikt, men som också presenterar företagets produkter och tjänster på bästa sätt. SEO kommer från engelskan Search Engine Optimization, att förstå sökmotorernas algoritm och optimera hemsidor för det.
Vill du också få fler kunder och ökad trafik till din hemsida?

Hur går en SEO till?

Det handlar om att hemsidan är sökordsoptimerad efter Googles och andra sökmotorers algoritmer. Den största sökmotorn idag är Google där cirka 95% av alla sök genomförs. Man optimerar en hemsida efter specifika sökfraser och ord. Det första som behöver göras är att definiera vilken typ av sökord du vill synas för. När detta sedan är gjort behöver en lista tas fram för vilka sökord eller sökfraser som du vill synas med. Dessa sökfraser och ord behöver sedan gås igenom om de uppvisar tillräckligt stor sökvolym för att kunna vara värda att användas som sökfraser eller sökord. Att använda sökord inom din bransch som ingen söker med på Google, leder ju inte till någon framgång. Sökordsoptimering handlar också om, att kunden som söker på Google ska få svar på sin fråga på ett visuellt och attraherande sätt och på så sätt hitta vägen till din hemsida.

Dela på facebook
Dela på email
Dela på print
Dela på twitter
Dela på linkedin

Gratis Domän och Hostings

Inga oväntade kostnader, bara ett fast pris för din nya hemsida...