Varför är hemsidans typsnitt viktigt

Hemsidans typsnitt står för 90% av designen. Därför är det viktigt att välja rätt med kunskap för din Hemsidas framgång. Här är några av de viktigaste anledningarna till varför:

1. Typsnittet presenterar och återspeglar din verksamhet

Typsnittet ger en återspegling av din verksamhet och ditt varumärkets karaktär. Till exempel kommer ett romantiskt typsnitt som kalligrafi eller ett knäppt meme inte att spegla ditt varumärke om din verksamhets har inriktning inom juridik. På samma sätt, om ditt teckensnitt behöver återspegla en bank, skapar inte lekfulla typsnitt förtroende, och dina besökare kanske inte tar ditt företag på allvar. Därför är det viktigt att anpassa typsnittet till sina besökare. 

2. Läsbarhet och användarupplevelse

Ofta så kan typsnittet vara för litet och otydligt, Eller om det är för stort är inte heller en bra användarupplevelse.  På samma sätt är att välja stora typsnitt dålig praxis eftersom de ”skriker” till läsaren, vilket är avskräckande. Det man kan göra är att ha olika typsnitt på hemsidan som tex ett mer uttalande typsnitt till sina rubriker och ett mer standard typsnitt till texten. Men att ha allt för många typsnitt kommer vara förvirrande och oprofessionellt, särskilt om de finns på samma sida. Den bästa metoden är att välja högst två eller tre teckensnitt för att säkerställa enhetlighet och tydlighet på hela hemsidan. Typsnittet påverkar inte bara användarupplevelsen och design på hemsidan utan påverkar också navigeringshastigheten och många andra aspekter.

3. Affärstillväxt

Om dina besökare känner sig bekväma med att läsa hemsidans innehåll kan de stanna längre än planerat – särskilt nya besökare. Hemsidor som ger läsarna engagerande innehåll skrivet i med en bra text. Typsnitt fångar och behåller uppmärksamhet. Att uppnå detta hjälper dig att bygga in affärstillväxt som ökar din konkurrensfördel och förbättrar dina affärsmöjligheter och vinster.

Dela på facebook
Dela på email
Dela på print
Dela på twitter
Dela på linkedin

Gratis Domän och Hostings

Inga oväntade kostnader, bara ett fast pris för din nya hemsida...