WordPress

Vad är WordPress?

WordPress är ett modernt publiceringsverktyg, det vill säga ett program som gör det enklare att publicera saker på nätet, som exempelvis texter och bilder. Ett stort fokus för plattformen ligger på att den ska vara lätt och enkel att använda.

WordPress började som blogg programvara, men har sedan dess vuxit till en fullfjädrad webbplatsbyggare.

WordPress är en programvara med en öppen källkod, som kan användas för att skapa och hantera webbplatser. Det hjälper oss att bygga allt från en enkel blogg till en e-handelsbutik, en företagswebbplats, en kreativ portfölj och mycket mer.

WordPress är ett blogg- och innehållshanteringssystem skrivet i PHP och som använder databasen MySQL för datalagringen. Det distribueras under en GNU General public-licens och kan laddas ner och användas kostnadsfritt.

För närvarande är det över 75 miljoner webbplatser som använder sig av WordPress, vilket motsvarar cirka 60 % av alla webbplatser.

Dela på facebook
Dela på email
Dela på print
Dela på twitter
Dela på linkedin

Gratis Domän och Hostings

Inga oväntade kostnader, bara ett fast pris för din nya hemsida...