Frågor & Svar

En relevant fråga som just passar in det du undrar över

Frågor om hemsida

Om du behöver hjälp med hemsidan så är interwebsite.se det självklara valet. Vi kan lösa i stort sett alla situationer du kan tänka dig såsom integrationer, webbdesign och hjälp med kodning och mobilanpassning.

Vi på interwebsite.se erbjuder hjälp med hemsidan till fasta priser. Det innebär att vi efter en komplett specifikation från kund återkommer med ett fast pris. Det gör att du kan känna en stor trygghet.

Vi kan sätta upp en sida under en dag om vi skulle ha tillgång till allt material ifrån kunden såsom texter och bilder.

Priset för en ny hemsida varierar ofta beroende på kundens behov, hemsidan komplexitet storlek och funktioner. Ofta hamnar kostnaden för mindre hemsidor på cirka 4 – 10 000 kr. Lite större hemsidor för medelstora företag brukar hamna på 6 – 15 000 kr. Allt handlar om hur utvecklad sidan är och vad för typ utav fiktioner sidan behöver.

Nej vi tar inga månadskostnader om inte kunden tecknar ett löpande serviceavtal.

Ja det är väldigt enkelt att ändra själv med hjälp utav verktyget Elementor som vi använder. Är en så kallad drag and drop funktion, som gör att du kan i stort sätt ändra på vad som helst med Elementor utan att behöva använda någon typ utav kodning.

Det fixar vi enkelt med hjälp utav Adobes programvaror. Allt ifrån logotyper, visitkort, annonsmaterial, ikoner och hela systemlösningar.

Ja, är ert företag verksamma inom flera olika språk kan vi bygga upp er hemsida efter det. Danska, Tyska, Spanska, Engelska eller vilket annat språk som helst.

Ja det kan vi göra med en enkel sida som presenterar ditt projekt eller verksamhet.

Du behöver ge oss allt material som skall publiceras på din hemsida, såsom texter och eventuella bilder på objekt som skall presentera din verksamhet. Vi kan självklart hjälpa till med texter som beskriver din affärsverksamhet till en extra kostnad.

Ja vi sitter på ett bibliotek av flera miljontals högupplösta bilder som vi har licens för och kan använda för själva designen på din hemsida.

Självklart kan vi det. Men ofta brukar vi spara texter, bilder och allt material. Därefter installerar vi om själva WordPress och lägger in allt material på nytt.

Tekniska frågor

Förkortningen står för Secure Socket Layer och innebär kortfattat att trafiken mellan webbläsaren och hemsidans webbserver krypteras. Detta är tänkt att skydda surfaren så att data som skickas mellan hemsidan och webbläsaren inte förändras eller läses av av hackare. Idag anses det vara en hygienfaktor och det påverkar hemsidans placering i sökresultatet hos olika sökmotorer. Detta ingår självklart för alla våra kunder.

Detta är ett statistikverktyg för att analysera trafiken på din hemsida. Hur många som besöker hemsidan, vad de klickar mest på och hur lång tid de spenderar på hemsidan. Det finns hur mycket som helst att mäta och analysera och det kan bli ett bra beslutsunderlag innan man genomför förändringar.

Detta är servrar som håller reda på vad alla domännamn ska peka någonstans. Det står för Domain Name Server och översätter www.dindomän.se till den exakta adressen vilket är ett IP-nummer till exempel 201.198.43.10

Alla enheter som är uppkopplade mot internet får ett IP-nummer, vilket är den enhetens exakta ”adress” på internet. För att underlätta surfandet så anger man ett domännamn istället för IP-numret där hemsidan finns.

Information lagras radvis och idag baseras alla CMS och hemsidor på en databas som innehåller all information. En databas gör det enkelt att justera information via ett webbaserat gränssnitt.

Förkortningen står för Uniform Resource Locator och är standarden för hur länkar byggs upp på internet exempelvis; www.interwebsite.se

Det står för Hyper Text Markup Language och är språket och grunden som används vid all webbproduktion. Det talar om var text, bild, video osv ska placeras på sidan.

Ett tema är din webbplats övergripande utseende och känsla. Ett tema definierar var menyer och widgetar visas på din webbplats. Din webbplats tema anger standard färgscheman, teckensnitt och andra designfunktioner.

WordPress, normalt versaliserat WordPress, är ett blogg- och innehållshanteringssystem (CMS) skrivet i PHP och som använder databasen MySQL för datalagringen.

Elementors webbplatsbyggare tillåter WordPress- användare att skapa och redigera webbplatser genom att använda drag-and-drop- tekniken, med ett inbyggt responsivt läge.